De Verenigde Staten zal geen importtarieven invoeren op Mexicaanse goederen. Mexico en de Verenigde Staten hebben namelijk onlangs een deal gemaakt, die mogelijke tarieven van de baan haalt. Dat meldt president Donald Trump op twitter.

Onlangs kondigde president Donald Trump aan dat hij alle Mexicaanse goederen vanaf 10 juni zal belasten. Het Witte Huis wilde Mexicaanse goederen belasten, om zo Mexico te dwingen om de migratiestroom naar de Verenigde Staten te stoppen.

Nog voordat de tarieven in zijn gegaan heeft Mexico de boodschap ontvangen. Het land zal namelijk “serieuze maatregelen” treffen om migranten er te van weerhouden om naar de Verenigde Staten te verhuizen. Zo zei Trump op twitter.

De maatregelen die worden getroffen

De buurlanden hebben dus een gezamenlijke overeenkomst getekend, waarin wordt besloten om de nodige stappen te nemen tegen migratie naar de Verenigde Staten tegen.

Een concreet voorbeeld van deze stappen is dat Mexico een nationale garde door het hele land zal inzetten. Deze garde zal vooral bij de zuidelijke grens van Mexico worden ingezet om de migratie uit Midden-Amerika te vertragen.

Ook zullen migranten die in de Verenigde Staten asiel aanvragen worden teruggestuurd naar Mexico. In Mexico zullen deze migranten de uitkomst van hun asielaanvraag afwachten. Mexico zei dat het banen zal aanbieden aan deze asielzoekers. Banen in de gezondheidszorg en het onderwijs.

Maar geen definitieve deal

Toch is het nog niet helemaal zeker of de Verenigde Staten de tarieven zal laten. Er is namelijk nog geen definitieve deal. Zo benadrukte ook president Trump zondag in een tweet, meldt CNBC. Daarin zei de president:

We kunnen altijd nog terug gaan naar onze vorige, zeer winstgevende positie betreft de tarieven. Maar ik geloof niet dat dit nodig zal zijn.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)