Beleggers en investeerders blijven uiteraard op zoek naar rendement, zelfs de defensieve goudbelegger. Maar volgens Connor Broadley Wealth Management CIO Chris Wyllie is er een betere manier voor investeerders om te scoren op de markt van de edelmetalen, namelijk met zilver. Wyllie verwacht immers dat goud minder aantrekkelijk wordt dan zilver.

Het is rustig op de goudmarkt. Sinds het gele edelmetaal zijn recordkoers heeft bereikt in augustus vorig jaar, is de prijs alleen maar gedaald. En het ziet er naar uit dat de marktcondities er niet beter op zullen worden. Economen en marktkenners vrezen dat stijgende intrestvoeten en het herstel van de wereldeconomie de goudprijs een knauw zullen geven.

Chris Wyllie, CIO van Connor Broadley Wealth Management, is van mening dat er betere opportuniteiten zijn op de edelmetaalmarkt. Hij schrijft goud niet af, maar gezien de betere vooruitzichten omtrent de wereldeconomie en de kans dat de Federal Reserve de rentes opnieuw gaat verhogen, wordt het volgens hem een mindere periode voor goud.

We’re not calling time on gold, we just think that while those (interest rate) dynamics are fighting their way through, we see better ways to play precious metals.

Zilver

Hij voegde eraan toe dat ze op dit moment zilver verkiezen boven goud. Gezien de industriële toepassingen van dit edelmetaal, zijn er volgens Wyllie meer opportuniteiten met zilver dan met goud. Vooral gezien er massaal wordt ingezet op hernieuwbare energie, waarvoor zilver een belangrijke grondstof is. Denk aan zonnepanelen, batterijen, etc…

And we prefer silver at the moment, which has got industrial applications as well. So with a very buoyant global economy, that’s another string to its bow.

Donderdagochtend handelde goud tegen 1.777 dollar per ounce, terwijl zilver aan 26,26 dollar per ounce werd verhandeld. In de afgelopen 12 maanden is goud met ongeveer 4 procent gestegen, terwijl zilver met 73,5 procent is gestegen. Marktkenners verwachten dat, gezien de omstandigheden, goud horizontaal zal blijven evolueren en zilver nog fors hoger zou kunnen.

Bronnen: CNBC

Foto: Calgary Reviews – Flickr – CC BY 2.0

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!