De beurzen zitten in een dipje en volgens verschillende analisten kan het nog even duren alvorens we de bodem gaan bereiken. De rendementen op Wall Street hebben het de afgelopen periode laten afweten, de S&P 500 is met 6 procent gedaald sinds zijn hoogste niveau vorige maand. De grootste oorzaak voor de malaise is de nieuwe escalatie in de handelsoorlog tussen de USA en China en de mogelijke gevolgen voor de wereldeconomie.

Het is u ongetwijfeld ook opgevallen, het rendement van uw aandelenportefeuille is er de afgelopen periode niet op vooruit gegaan… in tegendeel. De markten zitten momenteel in een moeilijke fase die veroorzaakt wordt door die nieuwe spanningen tussen de Verenigde Staten en China.

Correctie?

Verschillende technische analisten beweren dat we in een correctiefase zitten binnen een opwaarts trendkanaal. Dat is zowel positief als negatief want de steunlijn van het kanaal is nog niet bereikt maar dat betekent ook dat we nog een eindje kunnen zakken alvorens we terug gaan stijgen.

Het ‘bullish’ patroon van de S&P 500 komt op deze manier wel in gevaar. Als we naar historische patronen kijken dan duurt zulke correctie gemiddeld 28 dagen met een daling van ongeveer 8,36 procent. Momenteel heeft 20 tot 30 procent van de aandelen hun ’20-day low’ bereikt. Dat cijfer moet oplopen naar 60 tot 70 procent om de correctiefase te vervolledigen en terug te kunnen stijgen.

Gisteren en vandaag zien we een heropleving van de S&P 500 maar analisten verwachten dat deze van korte duur zal zijn en opnieuw plaats zal gaan maken voor dalende koersen vermits er nog geen concrete verbeteringen of oplossingen zijn voor de problemen die zich momenteel voortdoen.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector.comFlickr – CC BY 2.0

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)