Tijdens de afgelopen maanden zijn de beurskoersen fors in waarde gestegen. Het soepelere monetaire beleid van de centrale banken wist een ware beursrally te ontketenen. Door die indrukwekkende beursrally zijn veel beleggers weer in de toekomstkansen van aandelen gaan geloven. Toch lijkt dit niet het ideale moment te zijn om aandelen aan de portefeuille toe te voegen.

Afgelopen week kondigde de Amerikaanse centrale bank een renteverlaging van 25 basispunten aan. Dat was niet het enige, want Fed-voorzitter Jerome Powell liet ook weten dat de Fed zal stoppen met het afbouwen van haar balanspositie. Daarnaast hield hij de deur open voor verdere renteverlagingen.

Zware overwaardering kan leiden tot het einde van de Bull Market

Volgens de economen van Crescat Capital LLC waren aandelen nog nooit zo overgewaardeerd. Het ervaren team deelde de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat er sprake is van een uitzonderlijke overwaardering. Hun eigen unieke ‘Crescat Macro Model’ waarschuwt nu al een tijdje voor het einde van de Bull Market die al sinds het jaar 2009 actief is.

En beleggers lijken er verstandig aan te doen om rekening te houden met dit model. Zo waarschuwde dit model in de jaren 2000 en 2007 al vroegtijdig voor het einde van de Bull Market. En destijds bleken die waarschuwingstekens achteraf gezien behoorlijk waardevol te zijn.

Moeten we dit waarschuwingssignaal nu opnieuw serieus nemen?

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!