Een week geleden besloot de Amerikaanse centrale bank om aan de handrem te trekken. De nare economische gevolgen van het coronavirus moesten zoveel mogelijk beperkt worden. Als gevolg daarvan werd een nood renteverlaging doorgevoerd van 50 basispunten. Een groot deel van de beleggers rekent tijdens deze maand nog op een verdere renteverlaging.

Volgende week woensdag staat het officiële rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank op het programma. Door de aanhoudende beurszwakte rekenen beleggers op een verdere renteverlaging. Een groot deel van de markt rekent zelfs op een renteverlaging met 100 basispunten.

Beleggers rekenen nu op een renteverlaging met 100 basispunten

Op de bovenstaande staafgrafiek is te zien dat 87% van de beleggers rekent op een Amerikaanse renteverlaging met 100 basispunten. Mocht een dergelijke hoge renteverlaging er daadwerkelijk komen, dan daalt de basisrente naar 0-0,25%.

Uiteraard kan de beurssituatie tijdens de komende handelsdagen nog gaan veranderen, maar het heeft er alle schijn van dat de centrale banken de financiële markten weer te hulp moeten schieten. De vraag is alleen of de financiële injecties deze keer wel zin gaan hebben. De nood renteverlaging van de Fed heeft in ieder geval tot nu toe weinig toegevoegde waarde gehad.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>