De groeilanden zijn tot nu toe dit jaar met een geweldige rally bezig. Zo noteert de MSCI Emerging Markets ETF op dit moment 31% hoger dan de slotstand van 2016. En door middel van dit geweldige rendement weten de groeilanden de Amerikaanse aandelenmarkten ruim te verslaan. Wall Street moet het immers tot nu toe doen met een winst van 13%. Toch is dit een vertekend beeld.

Voor de beleggers die al jaren gepositioneerd zitten in de MSCI Emerging Markets ETF zal de koersbeweging van dit jaar eerder als een pleister op de zere wond voelen. De afgelopen jaren hebben de groeilanden het namelijk niet bepaald gemakkelijk gehad. Daarnaast is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat de groeilanden ETF nog steeds onder het niveau van 2007 beweegt. Met andere woorden mogen we wel spreken van een verloren decennium.

Krijgen we te maken met een nieuwe rally bij de groeilanden?

Volgens sommige analisten laat dit ook zien dat juist de groeilanden nog beschikken over behoorlijk wat potentieel. Op de bovenstaande tabel (Bloomberg) is namelijk te zien dat de MSCI Emerging Markets ETF tijdens de slotstand van 2016 meer dan 11% lager noteerde dan de slotstand van 2008. Bij de S&P 500 index stond daarentegen de teller op een geweldige koerswinst van bijna 85%.

Op dezelfde tabel is te zien dat de laatste keer dat de MSCI Emerging Markets ETF het beduidend slechter deed dan de S&P 500 index, plaatsvond in de periode tussen 1994 en 1998. En destijds vormde dat het startsein voor een gigantische beursstijging van ruim 420% in amper 10 jaar tijd.

Staan we aan de vooravond van een nieuwe rally bij de groeilanden?

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER