De reissector ziet een sterke toename van toeristische activiteiten en dat heeft flinke gevolgen op de aandelenmarkten. Het lijkt er op dat beleggers en investeerders hun kapitaal aan het verschuiven zijn van stay-at-home-aandelen naar aandelen van bedrijven die actief zijn binnen de reissector. Zoom, Peloton en Netflix dalen terwijl aandelen van Lyft, Uber en Delta stijgen.

Het valt niet te negeren, de reissector is opnieuw sterk aan het aantrekken gezien de massale vaccinaties en gezien veel landen hun coronamaatregelen hebben versoepeld. Peter Kern, CEO van Expedia, merkt op dat overal ter wereld de toeristische activiteiten zijn toegenomen.

We’ve seen it everywhere. Cities are picking up. International has picked up. Virtually every area has seen growth.

Aandelen van Expedia gingen vrijdag maar liefst 16 procent hoger. Ook de aandelen van hun concurrent Booking Holdings maakten een stijging van 7 procent. Airbnb sloot de handelsdag vrijdag 13 procent hoger af dankzij een winststijging van 280 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Kortom, bedrijven die actief zijn in deze sector, lijken te herleven.

Verschuiving

Ook aandelen van luchtvaartmaatschappijen zijn sterk gestegen de afgelopen dagen. Delta had bijvoorbeeld zijn beste beursweek van het jaar dankzij een stijging van 13 procent. Andere luchtvaartmaatschappijen doen het ook goed op de aandelenmarkten, zo wist American Airlines te stijgen met 14 procent afgelopen week en Southwest Airlines 10 procent.

Maar aandelen van bedrijven die het goed deden tijdens de coronapandemie, verliezen nu wat terrein. Peloton, Zoom, Netflix en Doordash gingen vrijdag allemaal lager. Dat heeft te maken met het einde van de coronapandemie dat in zicht is en de Covid-19 pil die Pfizer op de markt wil brengen. Een combinatie die zorgt voor een verschuiving op de aandelenmarkten.

Bronnen: Samantha Subin – CNBC

Foto: MaxpixelCC0 1.0 Universal

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>