Traditiegetrouw kunnen de edelmetalen bestempeld worden als ‘de beschermers tegen inflatie’. Toch zijn goud en zilver inmiddels niet meer de enige financiële instrumenten die bescherming bieden tegen oplopende prijzen. De Bitcoin vertoont namelijk al meer dan een jaar een sterke correlatie met de inflatieverwachtingen.

De echte Bitcoin-belegger zal vertellen dat het huidige monetaire geldsysteem eindig is. Het huidige geldsysteem wordt immers intact gehouden door de acties van de centrale banken en volgens diverse kenners kan dit niet eeuwig goed gaan. De Bitcoin vormt voor hen een vaste waarde en wordt juist gebruikt als ‘veilige haven’. Met name de jongere beleggers geven de voorkeur aan de Bitcoin in plaats van de edelmetalen. En inmiddels is dat duidelijk terug te zien op de financiële markten.

Bitcoin toont een sterk verband met de inflatieverwachtingen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Rothko Research Ltd, is te zien dat de Bitcoin al sinds september 2020 een sterke correlatie vertoont met de Amerikaanse inflatieverwachtingen. De groene lijn vertegenwoordigt immers de verwachtingen voor het Amerikaanse prijspeil voor de komende 5 jaar. En op de grafiek is duidelijk te zien dat de inflatieverwachtingen al enkele maanden in de lift zitten. En de rode lijn laat zien dat de Bitcoin hier sterk van geprofiteerd heeft.

Op de grafiek is ook te zien dat de goudprijs duidelijk is achtergebleven. Ondanks de oplopende inflatie werd de goudprijs juist geconfronteerd met een koersdaling. Uiteraard betreft dit een momentopname en kan de situatie er over een aantal maanden compleet anders uitzien, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat Bitcoin vooralsnog dit jaar dé beschermer tegen inflatie is.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven