De Dow Jones index weet net als de andere Amerikaanse indices al wekenlang goede zaken te doen. Ook de Dow Jones index wist de afgelopen tijd meermaals te stijgen naar nieuwe records. Opvallend genoeg vertoont de Dow Jones index op dit moment sterke overeenkomsten met de periode 1950-1990. En in dat geval beschikt de Dow Jones index nog over voldoende groeipotentieel.

De laatste handelsweken van het jaar zijn aangebroken. Steeds meer beleggers sluiten de boeken en nemen afstand van de beursvloer. De laatste handelsweken van het jaar worden daarom vaak gekenmerkt door lage volumes. Met andere woorden kunnen er ook sneller grote bewegingen ontstaan. Traditioneel gezien zijn de volumes met name laag rondom de kerstdagen.

Dow Jones index beschikt volgens deze grafiek nog over voldoende potentieel

Volgens technisch analist J.C. Parets is er op dit moment een duidelijk verband waar te nemen tussen de huidige koersbeweging bij de Dow Jones index en die van de periode 1950-1990. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek waarop de correlatie in beeld is gebracht. Volgens J.C. Parets beschikt de Dow Jones index nog over voldoende potentieel zolang deze correlatie in stand weet te blijven. Tijdens de jaren ’90 wist Wall Street immers ook bijzonder goede zaken te doen.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS