Tijdens de afgelopen weken zijn er meerdere tegenvallende macrocijfers verschenen vanuit de VS. Door deze economische cijfers werd pijnlijk duidelijk dat de Amerikaanse economie ook begint te lijden onder de handelsoorlog. En met name het vertrouwen van het armste deel van de Amerikaanse bevolking is op dit moment ver te zoeken.

Tijdens de afgelopen week werd duidelijk dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen op dit moment onder druk staat. Zo lieten de Amerikanen onder ander weten dat ze minder gemakkelijk een baan kunnen vinden. Daarnaast is er een groeiend aantal Amerikanen dat zich zorgen maakt over de handelsoorlog.

Armste deel van de Amerikaanse bevolking verliest het vertrouwen in de toekomst

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien dat Trump zich met name zorgen moet maken over het armste deel van de Amerikaanse bevolking. Zo is het consumentenvertrouwen van huishoudens met een inkomen van minder dan $ 15.000 gedaald naar de laagste stand sinds 2016. In enkele maanden tijd heeft deze index meer dan 30 punten moeten inleveren.

Volgens economen moeten we ons pas echt zorgen gaan maken op het moment dat het consumentenvertrouwen van de zogenoemde ‘middeninkomens’ onder druk komt te staan. Deze middeninkomens zijn namelijk de motor van de Amerikaanse economie en op het moment dat zij zich serieus zorgen beginnen te maken over de toekomst, dan kan dat dramatische gevolgen hebben voor de economische groei.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!