De rally op de aandelenmarkten heeft vrijdag een pauze genomen omdat beleggers en investeerders terug wat voorzichtiger zijn geworden. Er komt namelijk heel wat economische data op hun af en de werkloosheid in de Verenigde Staten is aan het oplopen richting 20 procent. Dit voorspelt weinig goeds en dus lijkt men de kat een beetje uit de boom te kijken.

Het ziet er goed uit op de beurzen, alleszins het herstel dat nu bezig is. Maar sinds enkele dagen is de stijging op de beurzen wat geminderd. Beleggers en investeerders zijn namelijk wat voorzichtiger geworden omdat er heel wat data op hen zal afkomen de komende week. Economen en marktkenners verwachten niet dat de beurzen er blij mee zullen zijn.

This cyclical rally has longer to run. But what we’ve seen this week tells you the index cannot continue to rise solely with the cyclical outperformance. Tuesday and Wednesday the financials outperformed Nasdaq by 9.3%.

Voornamelijk de werkloosheidscijfers zouden een dooddoener kunnen worden. In april bedroeg de werkloosheid in de Verenigde Staten nog 14,7 procent. Ze verwachten dat dit cijfer gaat oplopen tot 19,8 procent. Ook cijfers over de Purchasing Manager’s Index zullen worden gepubliceerd de komende week alsook hoe het ervoor staat inzake de internationale handel.

Technologie en financiën

Als dit nog niet genoeg is om beleggers angst aan te jagen, zijn er ook nog de verhoogde spanningen tussen de Verenigde Staten en China. De komende beursweek wordt hoogstwaarschijnlijk heel volatiel. Vooral aandelen van technologiebedrijven en financiële instellingen zijn de kar aan het trekken en het zijn net deze aandelen die het een beetje hebben laten afweten de afgelopen dagen.

On average, the market is weaker in the medium term when you had that kind of massive outperformance. The message is both financials and technology tend to be weaker in the medium term. Longer term, you go back to the idea the rotation into financials is a positive.

Maar analisten verwachten dat, mochten deze aandelen de komende week veel van hun waarde gaan verliezen, dit slechts tijdelijk zal zijn. De langetermijnvisie blijft positief voor techbedrijven en financiële instellingen gezien de wereldeconomie aan het heropleven is.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikrepo

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>