Rond 20 maart wisten de meeste beurzen een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment wisten de stieren overtuigend de touwtjes terug in handen te nemen. Langzaam maar zeker keren steeds meer beleggers terug naar de beursvloer. Toch is deze herstelrally behoorlijk fragile te noemen.

Wat maar weinig beleggers weten, is dat de huidige herstelbeweging haast volledig draait op de zogenoemde ‘overnight’ sessies. Dat zijn de handelssessies die zich afspelen buiten de openingstijden van de beurs om. In dit geval spreken we ook wel over de resultaten die voor- en nabeurs behaald worden.

Zonder de voor- en nabeurssessies waren de beurzen onveranderd gesloten

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de koerswinst in mei volledig te danken was aan de ‘overnight’ sessies. Zonder de voor- en nabeurssessies zou Wall Street onveranderd de handelsmaand hebben afgesloten.

Volgens diverse analisten is de goede beursprestatie tijdens de voor- en nabeurssessies te danken aan het stimuleringsbeleid van de Amerikaanse centrale bank. De financiële injecties die de Fed verricht vinden immers grotendeels plaats buiten de openingstijden van de beurs om. En deze grafiek laat zien hoe kwetsbaar de houdbaarheid van de huidige herstelbeweging is.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>