Tijdens de laatste handelsdag van de week wist de volatiliteitsindex onder de grens van 20 te sluiten. En voor het laatst wist de VIX-index een dergelijke koers bijna een jaar geleden te behalen. De lagere beweeglijkheid kan overigens goed nieuws voor de aandelenmarkten betekenen.

Tijdens de afgelopen week wisten de meeste beurzen opnieuw goede zaken te doen. Al wekenlang weten de wereldwijde indices in waarde te stijgen. En vooralsnog lijken de stieren niet van plan te zijn om het rustiger aan te gaan doen. De kans is groot dat de beursrally ook tijdens de komende maanden een vervolg krijgt.

VIX-index voorspelt een aanhoudende beursrally

Uit onderzoek van Troy Bombardia blijkt dat een VIX-notering van onder de 20 goed nieuws voor de beurzen kan betekenen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bull Markets Co, te zien dat de VIX-index tot vrijdag meer dan 250 handelsdagen boven een koers van 20 noteerde. In het verleden hebben we slechts drie keer eerder gezien dat de volatiliteitsindex zoveel dagen structureel boven een koers van 20 noteerde. Dat was tijdens de jaren 1999, 2003 en 2009.

Nadat de volatiliteitsindex in het verleden een einde maakte aan een dergelijke lange reeks, wist de S&P 500 index op korte termijn gemeten altijd goede zaken te doen. Zo wist de stierenmarkt in 1999 nog 9 maanden aan te houden. Tijdens de jaren 2009 en 2003 wist Wall Street tijdens de daaropvolgende 12 handelsmaanden met respectievelijk 13% en 16% in waarde te stijgen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis