De Franse topclub Paris Saint Germain gaat in zee met het blockchainplatform Socios om een eigen cryptomunt te lanceren. Die cryptomunt moet vooral dienen om de supporters van PSG meer te betrekken bij de club. De eigen cryptomunt zou tegen volgend seizoen gelanceerd kunnen worden.

Paris Saint Germain is een van de grootste clubs ter wereld. Met Neymar en Kylian Mbappé in de rangen is het niet alleen in Frankrijk een topclub, maar ook in Europa. Het is ook een van de meest populaire teams op de Europese velden.

Socios is een Spaans crowd-management concept. Het platform wordt aangedreven door chiliZ dat zich richt op blockchain voor de sport. chiliZ wordt op zijn beurt weer gesteund door enkele grootheden in cryptoland waaronder Binance.

De Franse voetbalclub Paris Saint Germain gaat nu samen met Socios een Fan Token Offering lanceren. Diegene die dergelijke tokens kopen, krijgen toegang tot bepaalde stemrechten binnen de club.

Zo kunnen ze bijvoorbeeld mee beslissen over het ontwerp van de truitjes, de muziek in het stadion, het logo van de club. Maar ze kunnen ook hun tokens gebruiken om te stemmen op ‘Man van de Match’ of ‘Speler van de Maand/van het Jaar’, welke vriendschappelijke wedstrijden de club moet spelen, …

Meer geld halen uit supporters

Met de Fan Token Offering wordt men geen aandeelhouder van de club maar ligt de focus voornamelijk op de binding van de supporter met de club. Op die manier kan Paris Saint Germain het hart van de club (de supporters) monetariseren.

Zo zei Marc Armstrong, Chief Partnership Officer bij PSG:

“Paris Saint-Germain is determined to leverage the opportunities that cryptocurrency can provide. This revolutionary technology will have an important impact on the club’s overall business strategy and the way we engage with our fanbase.”

De Fan Token van Paris Saint Germain zal na lancering noteren op de marktplaats van socios.com. De tokens zullen alleen aangekocht kunnen worden met de cryptomunt van chiliZ, de CHZ Token.

Bron: CoinTelegraph

Foto Credit: Wikimedia Commons