Investeerders en beleggers, wees gewaarschuwd. Men beweert namelijk dat de volatiliteit de komende weken gaat toenemen. De onzekerheid op de financiële markten gaat gepaard met de angst voor een nieuwe coronapiek. In Azië lijkt het aantal besmettingen te zijn toegenomen en ook in Europa en de Verenigde Staten lijkt COVID-19 opnieuw op te flakkeren.

Marktkenners verwachten dat het een volatiele zomer wordt op de financiële markten. De reden waarom de schommelingen zullen toenemen, heeft te maken met het coronavirus. Men vreest dat het aantal besmettingen aan het toenemen is waardoor landen gedwongen zullen worden om opnieuw strengere maatregelen te nemen om het virus in te dammen.

The fear of the unknown catches more volatility than anything. Volatility is going to tick up a bit into summertime.

Afgelopen donderdag gingen de Amerikaanse beurzen hard naar beneden. Vrijdag herstelden ze een beetje maar niet voldoende om het verlies goed te maken. Art Hogan, hoofdstrateeg bij National Securities, vreest dat de volatiliteit gaat toenemen de komende weken.

Volatiliteit

Hij benadrukt dat het belangrijk is om een plan te hebben en niet te handelen op basis van impulsen. Langetermijnbeleggers hoeven zich geen zorgen te maken, zij kunnen de rit uitzitten. Maar beleggers die op korte termijn handelen, moeten wel degelijk opletten wat ze doen.

Have a plan, stick to it, and have balance in the equity portion of your portfolio. Sticking to your plan is one of the best things you can do right now.

Hogan raadt beleggers en investeerders aan om vooral te kijken naar groei en technologie aandelen. Ook cyclische sectoren zoals energie, industrie en financiën zijn volgens hem goede keuzes. Deze sectoren zullen, eens de wereldeconomie vertrokken is, evenredig gaan groeien.

Bronnen: CNBC

Foto: Supervennix – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>