Een beangstigende uitspraak van de Singaporese Senior Minister Tharman Shanmugaratnam. Hij waarschuwde tijdens de G-20 top in Italië dat de wereld zich maar beter klaarmaakt voor de volgende pandemie. We hebben volgens hem niet de luxe om pas in actie te schieten als de nieuwe pandemie voor de deur staat. En dus maant hij aan nu al voorbereidingen te treffen.

De coronapandemie is niet eens ten einde en we worden al gewaarschuwd voor de volgende pandemie. Senior Minister van Singapore Tharman Shanmugaratnam pleit ervoor om standby te staan voor een volgende pandemie, die volgens hem op elk moment kan uitbreken.

We don’t have the luxury of waiting for Covid to be over before we start preparing for the next pandemic, because the next pandemic can come any time.

We hebben nu wel doeltreffende vaccins en de strijd tegen COVD-19 lijkt gestreden te zijn, toch is het volgens hem een goed idee om de huidige ervaring en kennis te gebruiken om een globaal plan op te stellen in geval er zich een nieuwe pandemie voor doet.

Wereldwijd fonds

Shanmugaratnam benadrukte ook dat het huidige internationale systeem gefragmenteerd en ondergefinancierd is. Om die kloof te dichten, stelde het panel voor een nieuw wereldwijd fonds op te richten met een minimum van 10 miljard dollar per jaar, zei de Singaporese minister.

What’s lacking today in the global system, you’ve got health governance under the World Health Assembly and the WHO, you don’t have a system that brings finance together with health.

De Wereldgezondheidsorganisatie riep de uitbraak van COVID-19 in maart vorig jaar uit tot een wereldwijde pandemie. Het coronavirus, dat eind 2019 voor het eerst in China werd ontdekt, heeft meer dan 186 miljoen mensen besmet en wereldwijd minstens 4 miljoen doden veroorzaakt, zo blijkt uit gegevens van de Johns Hopkins University.

Bronnen: CNBC

Foto: Alexandra_Koch – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>