Er lijkt op dit moment geen vuiltje aan de lucht te zijn. De meeste beurzen bewegen rond hun hoogtepunten en op Wall Street vielen er afgelopen week nog nieuwe records. Toch kan het een behoorlijk hete zomer gaan worden. Een 120-jarige grafiek voorspelt namelijk onheil voor de beurzen.

De trend is sinds het begin van dit jaar al richting het noorden gericht. De winstteller op Wall Street staat dit jaar al op ruim 20%. En dat is iets wat maar weinig analisten aan het einde van 2018 hadden zien aankomen. En dat beginnen ook steeds meer analisten te onderkennen. De vraag is alleen of we op dit moment wel zo optimistisch gestemd moeten zijn.

Deze grafiek voorspelt mogelijk een nieuwe Bear Market

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is de 120-jarige grafiek van de Dow Jones index in beeld gebracht. Op deze grafiek is goed te zien dat de beurzen op de lange termijn altijd stijgen. Maar, tijdens de afgelopen 120 jaar is de Amerikaanse beurs meermaals geconfronteerd met forse beursdalingen.

Op de grafiek is ook de gemiddelde koers van de Dow Jones index in beeld gebracht. Op dit moment noteert de Amerikaanse index ruim 53% boven het gemiddelde. Daarnaast is de Dow Jones index boven de grijze trendlijn uitgekomen en de voorgaande keren dat dit gebeurde werd de Dow Jones index niet veel later telkens geconfronteerd met een beursval. Tijdens de afgelopen drie keer wist dit in twee van de drie gevallen zelfs te leiden tot een nieuwe Bear Market.

Moeten beleggers opnieuw vrezen voor een Bear Market?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)