Smartphonegigant Apple heeft tijdens de afgelopen handelsdagen flinke berentikken moeten incasseren op Wall Street. Het aandeel werd hard afgestraft als reactie op de opgelopen handelsspanningen tussen de VS en China. En mogelijk moet de echte koersschade voor Apple nog komen.

Het aandeel Apple is al jaren een absolute favoriet van veel beleggers. En dat is ook niet vreemd, want de maker van de iPhone weet jaar-op-jaar een goede prestatie af te leveren. En dat is ook terug te zien op Wall Street, want het aandeel maakte tijdens de afgelopen jaren een geweldige stijging door. Daarnaast trakteert de smartphonegigant haar beleggers periodiek op een mooi dividend. Tevens kent het bedrijf een grootschalig opkoopprogramma van eigen aandelen, om op die manier de koers nog verder te stimuleren.

De ergste koersschade voor Apple moet mogelijk nog komen

Toch heeft het aandeel tijdens de afgelopen handelsdagen wat terrein moeten prijsgeven. En dat is volledig te danken aan de handelsoorlog tussen de VS en China. De handelsspanningen zijn tijdens de afgelopen dagen verder opgelopen en daar heeft Apple last van. China is immers een belangrijke afzetmarkt voor Apple.

De beleggers die denken dat de ergste koersschade voor het aandeel Apple al achter de rug ligt, hebben het mogelijk mis. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat het aandeel Intel gemiddeld 14 weken vooruitloopt op het aandeel Apple. En mocht die correlatie ook de komende tijd standhouden, dan moeten beleggers rekening houden met een nog lagere Apple-koers.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.