Het optimisme onder de beleggers begint weer langzaam toe te nemen. Veel analisten sporen beleggers aan om gebruik te maken van de prijsval die in oktober heeft plaatsgevonden. De toekomst ziet er volgens gediplomeerde strategen nog steeds glansrijk uit en daarom wordt ons nu een ‘goudenkans’ geboden. Maar, is de daling daadwerkelijk ten einde gekomen?

Tijdens de afgelopen week liepen de spanningen weer wat verder op. Zo is het nog maar de vraag of er daadwerkelijk een Brexit-akkoord komt. De kans dat May afgezet wordt lijkt groter te zijn dan de kans dat het Brexit-akkoord door de Britse regering komt. Dit had in het bijzonder effect op de Europese beurzen.

Slaat de beer binnenkort opnieuw toe?

De mannen van Nautilus Investment Research hebben het technische plaatje onder de loep genomen. En zij komen unaniem tot de conclusie dat de beer nog niet verslagen is. Zij zien sterke overeenkomsten met de daling die in 2011 en 2015/2016 plaatsvond.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de S&P 500 index aan het begin van oktober een zogenoemde ‘valse uitbraak’ wist te bewerkstelligen. Kort daarna vond de stevige correctie plaats. Indien de overeenkomsten met 2011 en 2015/2016 standhouden, dan is deze correctie nog niet voorbij. In dat geval zou de S&P 500 index immers de komende maanden de weg naar beneden kunnen voortzetten. De mannen van Nautilus Investment Research sluiten niet uit dat Wall Street richting haar 9-jarige steunlijn zal bewegen.

Vanaf de huidige koers zou dat een daling betekenen van bijna 15%.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>