In maart 2020 is officieel het startsein gegeven voor deze nieuwe Bull Market. Vanaf dat moment gerekend zijn de wereldwijde beurzen stevig in waarde gestegen. Dit is zelfs de beste start van een stierenmarkt ooit. De Bull Market van het jaar 2009 lijkt vooralsnog perfect gevolgd te worden. En dat is ook de reden dat beleggers tijdens de komende weken rekening moeten houden met een beurscorrectie.

De huidige Bull Market is al ruim 13 maanden van kracht. In die periode is er genoeg gebeurd op de beurzen. Aanvankelijk had haast geen één analist verwacht dat er daadwerkelijk een nieuwe stijgende beweging van start zou gaan. In beginsel was er immers nog de verwachting dat het slechts een herstelbeweging binnen de Bear Market betrof. Pas toen de records op Wall Street verbroken werden, keerde het vertrouwen in verder stijgende beurskoersen terug.

Deze grafiek waarschuwt voor een beurscorrectie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Charter-Trust-Company, is te zien dat de Bull Market van het jaar 2020 vooralsnog veel gelijkenissen vertoont met de stierenmarkt van het jaar 2009. Ook qua rendement gaan beide jaren nagenoeg gelijk op. Mocht het verband met de stierenmarkt uit het jaar 2009 intact blijven, dan moeten beleggers rekening houden met een beurscorrectie. Volgens deze grafiek kan de S&P 500 index immers tijdens de komende handelsweken wat terrein gaan inleveren.

Overigens kan deze beurscorrectie juist een kans bieden aan de beleggers die nog aan de zijlijn staan toe te kijken. Als de gelijkenissen met de Bull Market uit het jaar 2009 intact blijven, dan betreft dit immers slechts een tijdelijke beurscorrectie. Daarna zal de beursrally een vervolg moeten krijgen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar