De interesse in de goudmarkt is tijdens de afgelopen weken wat afgezwakt. Dat is ook niet verwonderlijk, want de goudprijs werd de afgelopen tijd geconfronteerd met de nodige koerszwakte. Dit was met name goed voelbaar bij de goudaandelen. Een belangrijke grafiek laat echter zien dat beleggers juist nu de goudmarkt niet uit het oog moeten verliezen.

Tot nu toe kent de goudprijs een fantastisch jaar. Ten opzichte van de slotstand van 2018 noteert de prijs van het gele edelmetaal nog steeds fors hoger. Door de herstelbeweging op de aandelenmarkten heeft de goudmarkt tijdens de afgelopen weken iets aan populariteit moeten inleveren.

Goudprijs staat mogelijk aan de vooravond van een ware prijsexplosie

De kans is aanwezig dat die populariteit binnenkort weer in de lift zal zitten. Zo deelde Uncle Rico op Twitter de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat er op dit moment sprake is van een sterke correlatie (94%) tussen de koersbeweging van de goudprijs van de afgelopen 12 maanden en die van de periode 2010-2011. Mocht die sterke correlatie ook de komende maanden overeind blijven, dan mogen goudbeleggers zich gaan opmaken voor een ware prijsexplosie. In dat geval zou de goudprijs namelijk binnen een halfjaar boven de grens van $ 2.000 kunnen komen.

En iedereen begrijpt wel wat een dergelijke prijsstijging met de goudmarkt zou doen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!