De meeste beurzen staan er vandaag de dag een stuk beter voor dan enkele maanden geleden het geval was. Steeds meer beleggers durven weer terug te keren naar de beursvloer. En dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij de analisten. Tijdens de afgelopen weken hebben zij hun verwachtingen flink naar boven toe bijgesteld. En juist dat kan een slecht teken zijn voor de beurzen.

Het coronavirus is nog lang niet uit de wereld verdreven. Zo is het dodelijke virus nog lang niet onder controle in bijvoorbeeld de VS, India en Brazilië. Tijdens de afgelopen dagen verschenen er zorgwekkende cijfers vanuit die landen. Daarnaast zijn de meeste economen het er wel over eens dat een gedroomd economisch ‘V-herstel’ zeer onrealistisch is.

Optimisme onder de analisten kan slecht nieuws betekenen voor de beurzen

Toch denken de meeste analisten daar inmiddels anders over. Door de riante herstelbeweging die heeft plaatsgevonden op de aandelenmarkten, zijn zij weer optimistisch geraakt. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SentimenTrader, te zien dat de analisten tijdens de afgelopen weken in een recordtempo hun koersverwachtingen naar boven toe bijgesteld hebben.

Op de grafiek is echter ook te zien dat een groot optimisme onder analisten niet direct goed nieuws hoeft te betekenen voor de aandelenmarkten. Tijdens de voorgaande keren dat ze ook hun koersverwachtingen in een recordtempo naar boven toe bijstelde, werden de beurzen meestal niet veel later geconfronteerd met een (serieuze) beurscorrectie. Beleggers zijn dus gewaarschuwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)