De afgelopen handelsdagen zijn uiterst hectisch verlopen. Terwijl beleggers tijdens de handelssessie van maandag nog konden genieten van flinke plussen op de koersborden, was het optimisme een dag later alweer verdwenen. Zo verloor Wall Street op dinsdag zelfs intraday meer dan 3%. Blijft de steun in leven?

Wall Street wist twee weken geleden een dubbele bodem neer te zetten. Tijdens de afgelopen jaren hebben we vaker gezien dat de beer voor een tweede maal de steun onder vuur wist te nemen. Een dubbele bodem is daarom volgens veel technische analisten ook een sterk teken. De beer wist er immers niet in te slagen om het dieptepunt uit oktober te doorbreken.

Dieptepunt uit oktober kan standhouden

Volgens Ryan Detrick, van LPL Research, is er ook een indicator die laat zien dat de kans groot is dat het dieptepunt in oktober intact blijft. Hij deelde onlangs de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat twee weken geleden minder aandelen (binnen de S&P 500 index) een nieuw 52-weeksdieptepunt wisten te bereiken dan in oktober het geval was. Volgens Detrick laat deze indicator zien dat twee weken geleden de stier al aan krachten begon terug te winnen.

Volgens hem is daarom de kans groot dat ook in de nabije toekomst het dieptepunt uit oktober intact blijft.