Tijdens de handelssessie van gisteren werden de wereldwijde aandelenmarkten geconfronteerd met stevige verliezen. Deze koersdaling kwam over vanuit Azië, want de Chinese beurs verloor tijdens de eerste handelsdag van de week ongeveer 3%. Een belangrijk onderzoek laat zien dat mogelijk het hoogtepunt van dit beursjaar al bereikt is.

De meeste beleggers zijn tijdens de afgelopen weken in een optimistische stemming geraakt. De beursrally leek op een gegeven moment wel onverslaanbaar te zijn en daardoor werden er nog meer aandelen aan de portefeuille toegevoegd. Tijdens de afgelopen handelsdagen is echter duidelijk geworden dat de beer nog steeds op het beursspeelveld aanwezig is. En de kans is zelfs aannemelijk dat de koersschade de komende handelsweken nog verder gaat oplopen.

Beleggers moeten rekening houden met verder dalende beurskoersen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van NDR, is te zien dat de S&P 500 index mogelijk haar hoogtepunt van dit beursjaar reeds bereikt heeft. De analisten van NDR hebben de gemiddelde koersbeweging van dit beursjaar bepaald aan de hand van het gewogen gemiddelde over de 1-jaarscyclus, de 4-jaars presidentiële cyclus en de 10-jaarscyclus. En op de grafiek is duidelijk te zien dat de Amerikaanse beurs vooralsnog haast perfect dit koersplaatje heeft opgevolgd.

Volgens deze gewogen cyclusbeweging moeten beleggers ook de komende handelsweken rekening houden met een verdere koersdaling. Volgens dit onderzoek moeten beleggers er ook niet op rekenen dat deze koersschade aan het einde van het jaar gerepareerd gaat worden. Niet bepaald een rooskleurig vooruitzicht dus.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)