De prijs van Ethereum bereikte een nieuwe record boven $400. Na maanden van consolideren brak Ethereum uit boven voormalige weerstanden en de piek van juni van dit jaar. Dit was een schoolboekvoorbeeld van technische analyse. En die technische analyse voorspelt nu een potentieel nieuwe koers van maar liefst $6.000 à $9.000.

Om dit even duidelijk te maken, indien dit patroon zich de komende maanden of jaren manifesteert, kan Ethereum dus nóg eens meer dan 2.000% stijgen.

Hoe komt men aan zo’n waanzinnige koers van $9.000? Daarvoor moeten we eerst teruggaan naar de consolidatieperiode van Ethereum. Sinds de piek van midden juni en de bodem midden juli zat de prijs van Ethereum gevangen in een driehoekpatroon.

Begin september faalde Ethereum nog in een nieuwe poging en ook midden oktober liep het mis om een nieuw record op de tabellen te zetten. Er werd echter wel steeds een hogere bodem gezet.

Met andere woorden: Ethereum werd steeds hoger opgepikt na een nieuwe daling. Er zat dus steeds meer koopkracht in. Die koopkracht verzamelde zich om uiteindelijk uit de driehoek te breken. De technische analyse voorspelt in deze situatie steeds een verderzetting van de trend van voor het driehoekpatroon.

En die trend was niet alleen opwaarts, maar was ook een ‘impulse wave’.

Nu de consolidatie achter de rug is, kan er een nieuwe ‘impulse wave’ gevormd worden. En die ‘impulse wave’ kan volgens de theorie van technische analyse de prijs voor Ethereum nu katapulteren naar ongekende hoogtes tot maar liefst $9.000 in 2018.

Bron grafieken: TradingView + Coindesk