De eerste twee handelsweken van het nieuwe jaar zijn behoorlijk volatiel verlopen. Met name tijdens de eerste handelsdagen van het jaar werden de beurzen geconfronteerd met stevige verliezen. Met name de techaandelen vielen daarbij in negatieve zin op. Ondanks de pessimistische stemming rondom de techbeurs, kan er een nieuwe bodem aanstaande zijn.

Tijdens de afgelopen handelsdagen hadden de meeste beurzen het opnieuw lastig. Aan het begin van vorige week was er weliswaar sprake van een herstelbeweging, maar deze beweging was slechts van korte duur. Tijdens het tweede deel van de handelsweek namen de beren de touwtjes terug in handen en dat wist bij de meeste beurzen te leiden tot opnieuw rode slotstanden. Ten opzichte van de slotkoers van de eerste handelsweek wist de Nasdaq 100 index weliswaar iets in waarde te stijgen, maar de echte overtuiging ontbrak daar ook bij.

Techbeurs kan een hogere bodem gaan neerzetten

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Oppenheimer & Co., is te zien dat ondanks de dalende beursbeweging er een nieuwe bodem bij de Nasdaq 100 index nabij kan zijn. Op deze grafiek is immers te zien dat ondanks de dalende beursbeweging de volatiliteitsindex een lagere top wist neer te zetten. Met andere woorden nam de volatiliteit af terwijl de beurskoers verder onder druk kwam te staan. En dat is bijzonder, want normaliter leidt een verdere beursdaling tot een oplopende beweeglijkheid.

Gezien deze divergentie is het goed denkbaar dat de techbeurs binnen afzienbare tijd een nieuwe bodem gaat neerzetten. Voor de techbeleggers onder ons is dit te hopen, want de meeste techaandelen wisten tijdens de voorbijgaande handelsweken stevig terrein in te leveren. Wat dat betreft is een herstelbeweging hard nodig.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis