Het zijn geen gemakkelijke tijden voor beleggers. Het coronavirus hangt als een donkere wolk boven de financiële markten. De economische schade als gevolg van dit dodelijke virus wordt met de dag groter. Ondertussen proberen de centrale banken en de overheden er alles aan te doen om de bedrijven in leven te houden. Gaat dat lukken?

The Economist is een belangrijk en een gerespecteerd economisch tijdschrift. Toch hebben optimistische voorpagina’s van deze krant meermaals geleid tot een stevige top bij de aandelenmarkten. En ook deze keer was het raak. In januari sprak het economische tijdschrift nog met veel bewondering over de aandelenmarkten. In het bijzonder werden de grote technologiebedrijven geroemd.

Mogen beleggers hopen op een herstelbeweging?

Inmiddels zijn de schrijvers van het tijdschrift 180 graden van mening veranderd. De meest recente cover van het tijdschrift laat immers een compleet ander beeld zien. In de laatste editie werd er immers gewaarschuwd voor de grote economische gevolgen die de wereldwijde lockdown met zich meebrengt.

Voor beleggers is het te hopen dat The Economist er deze keer opnieuw naast zit. In dat geval zou dat immers goed nieuws betekenen voor de aandelenmarkten. De beurzen zouden dan immers een imposante herstelbeweging in gang kunnen gaan zetten. En mogelijk is daar gisteren het startsein voor gegeven.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar