De Bitcoin gaat naar alle waarschijnlijkheid dit volatiele jaar diep in het rood eindigen. Terwijl de grootste digitale munt ter wereld nog aan het begin van 2018 de grens van 20.000 wist te bereiken, bungelt de cryptomunt nu rond een koers van $ 3.500. En volgens sommige analisten is de daling nog niet ten einde gekomen.

Cryptomunten waren in 2017 een ‘hot item’. Er leek immers geen einde te komen aan de imposante rally die gaande was. Helaas komt meestal aan al het moois een einde en dit scenario voltrok zich ook bij de cryptomarkt. Dit jaar is er een exponentieel bedrag aan beurswaarde in rook opgegaan en de vraag is nog maar of de lucht nu geklaard is. Er hangen immers nog genoeg donkere wolken boven de cryptomarkt.

Bitcoin kan nog verder dalen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de steunlijn nog niet genaderd is. Op basis van de logaritmische grafiek ligt de steunlijn voor de Bitcoin op dit moment rond koers $ 2.450. Voorlopig lijkt de Bitcoin eenzelfde daling door te maken als in het jaar 2014 het geval was.

Wat dat betreft kunnen er dus nog spannende tijden gaan aanbreken voor cryptobeleggers. Het is in ieder geval voor hen te hopen dat de steunlijn intact blijft.