Volgens de Amerikaanse zakenbank JPMorgan doen beleggers en investeerders er goed aan hun posities in waardeaandelen in te ruilen voor posities in groeiaandelen. Hun strategen merken op dat waardeaandelen vorig jaar beter hebben gepresteerd dan hun tegenhangers, maar dat ze een ommekeer op de markten verwachten dit jaar.

Aandelen van groei- en technologiebedrijven kregen rake klappen in het beursjaar 2022. Beleggers en investeerders waren vorig jaar meer geïnteresseerd in ‘value plays’ omdat ze kozen voor zekerheid gezien de situatie op de financiële markten en het wereldtoneel. Volgens de strategen van JPMorgan gaat deze trend weldra omslaan, ze raden beleggers en investeerders aan om hun aandelenposities om te wisselen voor groeiaandelen.

“Our core view is that in the second half, market will be moving back to the recession trade, but even if the opposite scenario gains traction, value might not be the best place to be.”

Groei vs waarde

Strateeg Mislav Matejka verwacht dat de tweede jaarhelft in het teken zal staan van groei- en technologieaandelen. Hij merkt op dat de kapitaalinstroom in waardeaandelen aan het vertragen is. Zo komt er wellicht een einde aan de opwaartse trend die sinds september vorig jaar bezig is. Een agressiever rentebeleid van de Federal Reserve kan er echter voor zorgen dat beleggers en investeerders groeiaandelen ook een tijdje links laten liggen.

Maar volgens Matejka bereikt het momentum van de economische activiteiten waarschijnlijk een hoogtepunt en zou het snel kunnen omslaan. De verwachting dat de inflatie gaat stagneren, speelt niet in het voordeel van waardeaandelen. Strategen staan momenteel neutraal tegenover waarde versus groei. Hoewel ze de goedkopere aandelen interessanter vinden dan groeiaandelen gezien over een periode van twee tot drie jaar.

Bronnen: Michael Msika – Yahoo Finance

Foto: Macro dollar – Chris Dlugosz – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>