Niet alleen de aandelenmarkten kenden een fantastische handelsweek, ook de edelmetalen wisten goede zaken te doen. Zo wist de goudprijs op weekbasis met bijna 3% in waarde te stijgen. En dat was voor het gele edelmetaal de tweede riante winstweek op rij. Mogelijk betekent de stijging bij de edelmetalen echter weinig goed nieuws voor de toekomst van de aandelenmarkten.

De mannen van Crescat Capital LLC hebben een uitgebreid onderzoek verricht. Daarbij hebben ze gekeken naar het effect van een stijging bij de edelmetalen in combinatie met een dalende olieprijs. Tijdens de afgelopen weken wisten de goud- en zilverprijs met meer dan 5,2% in waarde te stijgen, terwijl de olieprijs geconfronteerd werd met een daling van meer dan 8,7%.

Deze dodelijke combinatie voorspelt onheil

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat deze combinatie niet bepaald goed nieuws betekent voor de aandelenmarkten. Tijdens de toppen van 2000 en 2007 was deze combinatie immers ook zichtbaar. En we weten allemaal nog wel dat de aandelenmarkten destijds niet veel later belandden in een Bear Market.

Moeten we nu opnieuw vrezen voor een Bear Market?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)