Voorlopig weten de wereldwijde aandelenmarkten ijzersterk te blijven liggen. De Amerikaanse beurzen vallen daarbij opnieuw in positieve zin op. Sinds de start van deze beursrally, in maart, weten de Amerikaanse indices al te ‘outperformen’. Opvallend genoeg ontbreekt een belangrijke sector in de huidige feestvreugde.

Recent werd bekend dat superbelegger Warren Buffett afscheid heeft genomen van zijn bankaandelen. In ruil daarvoor heeft Buffett goudmijnaandelen aan de portefeuille toegevoegd. En die ‘switch’ kwam voor veel beleggers als een complete verrassing, want Buffett is in het verleden nooit voorstander geweest van goudmijnaandelen.

Komt de beursrally spoedig ten einde?

Dat Buffett afscheid heeft genomen van zijn bankaandelen lijkt echter niet zomaar gedaan te zijn. De verwachtingen voor de bankensector zien er immers niet bepaald rooskleurig uit. De verwachting is dat de rente nog jaren laag zal blijven en hierdoor zal het voor banken lastig zijn om winsten te maken.

Overigens is het voor de houdbaarheid van deze beursrally van groot belang dat de bankensector niet ver weet achter te blijven. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Alessio Urban, is te zien dat de bankensector voorlopig niet meedoet aan de beursrally. Eenzelfde situatie was zichtbaar aan het begin van dit beursjaar. Uiteindelijk wist dat te leiden tot een forse beursdaling.

Moeten we nu vrezen voor een nieuwe trenddraai?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)