De koperprijs kent voorlopig nog geen gelukkig beursjaar. Tijdens de eerste maanden van 2019 wist de koperprijs fors in waarde te stijgen, maar tijdens de afgelopen weken is die prijsstijging haast volledig prijsgegeven. En daarmee wist de S&P 500 index versus de koperprijs te stijgen naar het hoogste niveau sinds 2018. Dat kan echter mogelijk slecht nieuws betekenen voor de aandelenmarkten.

De koperprijs kende tijdens de afgelopen twee jaar hoge volatiliteit. Zo werd de koperprijs tijdens het tweede deel van 2018 geconfronteerd met een forse koersdaling. En daarmee liep de koperprijs een aantal maanden vooruit op Wall Street. Daar vond namelijk pas tijdens het laatste kwartaal een forse beursdaling plaats. En dat scenario kan mogelijk dit jaar opnieuw werkelijkheid worden.

Moeten beleggers vrezen voor een nieuwe beursdaling?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de S&P 500 index versus de koperprijs ratio is gestegen naar het hoogste niveau sinds september 2018. En dat vormde tijdens september 2018 het startsein voor een forse beursdaling. Eigenlijk werden beleggers destijds vroegtijdig gewaarschuwd voor het beursonheil dat onderweg was.

Uiteraard hoeft de koersdaling bij de koperprijs niet per se onheil te betekenen voor de aandelenmarkten. Maar, gezien de beursdaling van vorig jaar lijken beleggers er verstandig aan te doen om deze grafiek nauwlettend in de gaten te houden.

Versla de volgende beurscrash met 4 spotgoedkope aandelen!

Het moment van een beurscrash voorspellen is onmogelijk. Wat je wel in de hand hebt, is de voorbereiding van je portefeuille hierop.

In deze GRATIS gids leggen we jou uit hoe je dat aanpakt met 4 spotgoedkope aandelen.