De beurzen zijn wederom goed uit de startblokken gekomen. Tijdens de handelssessie van maandag wisten de Europese beurzen fors in waarde te stijgen. Ook de Amerikaanse beurzen wisten op dinsdag goede zaken te doen. Toch moeten beleggers rekening houden met een serieuze terugval.

Als je naar de beursborden kijkt, dan zou je tot de conclusie kunnen komen dat er weinig in de wereld aan de hand is. Sinds de bodem van maart zijn de beurzen al fors in waarde gestegen en voorlopig lijkt de stier onvermoeibaar te zijn.

Beleggers moeten vrezen voor een nieuwe beursdaling

De beleggers die al wat langer meelopen weten echter dat op de beurs niets is zoals het lijkt. Zo werden de beurzen in februari ook plotseling geconfronteerd met een stevige beursdaling. In de obligatiemarkt was er opmerkelijk genoeg de weken daarvoor al enkele onrust te bespeuren. Dat is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Lohman Econometrics, in beeld gebracht. Op de grafiek is te zien dat dat de volatiliteitsindex van de obligatiemarkt, de Move Index, al vroegtijdig wist te waarschuwen voor een top op de beurzen.

Tijdens de afgelopen handelsdagen wist deze Move Index opnieuw een waarschuwingssignaal af te geven. Historisch gezien loopt deze index enkele handelsdagen voor op Wall Street. Moeten we de veiligheidsriemen weer tevoorschijn halen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)