Tijdens de afgelopen handelsdagen zijn de aandelenmarkten geconfronteerd met de nodige berentikken. Vooralsnog betreft het een beperkte beurscorrectie, maar het is niet uitgesloten dat de beurskoersen nog verder in waarde weten te dalen. De volatiliteitsindex waarschuwt zelfs voor een diepe beurscorrectie.

De aandelenmarkten lijken op dit moment geconfronteerd te worden met een ‘gezonde’ terugval. Tijdens de voorbijgaande maanden waren de koersstanden immers wel erg hard opgelopen en wat dat betreft lijkt een beurscorrectie het logische gevolg te zijn. Mogelijk onderschatten beleggers echter de grootte van deze beurscorrectie.

Is dit het begin van een diepe beurscorrectie?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Diego Parrilla, is te zien dat de volatiliteitsindex vorige week al waarschuwde voor een naderende beurscorrectie. De VIX-index wist immers rond koers 17 te belanden en in het verleden was dat vaak de aanleiding voor een serieuze beurscorrectie. De meest recente keer dateert zelfs uit begin 2020 en niet veel later werden de beurzen geconfronteerd met de ‘coronacrash’. Bij sommige beurzen liep destijds de koersschade op tot meer dan 30%.

Ook aan het einde van 2017 en na de zomer van 2018 was er sprake van een soortgelijke situatie. Ook toen werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een serieuze beurscorrectie. En gezien de voorgaande keren is de huidige beurscorrectie nog aan de magere kant te noemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)