De technische beleggers onder ons zullen hoogstwaarschijnlijk bekend zijn met de RSI-indicator. Op de beursvloer wordt deze technische indicator ook wel beschreven als de ‘spanningsmeter’. Tijdens de afgelopen decennia heeft deze indicator een indrukwekkende reputatie opgebouwd. Wat dat betreft kunnen beleggers de volgende grafiek maar beter serieus nemen.

De wereldwijde beurzen zitten al sinds de bodem van maart stevig in de lift. Op jaarbasis gemeten noteren de meeste beurzen dit jaar in het groen. En dat is best opvallend te noemen als je je realiseert dat de wereldeconomie geconfronteerd wordt met de stevigste recessie sinds de jaren ’30.

Wordt er in het jaar 2021 een nieuwe top neergezet?

Beleggers die al wat langer op de financiële markten meelopen zullen weten dat op de beursvloer niet alles is zoals het lijkt. Mogelijk kan dat nu opnieuw het geval zijn. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Pictet Asset Management, is te zien dat de Dow Jones Transportation Index mogelijk dichtbij een nieuwe top is. Op de grafiek is te zien dat de RSI-indicator waarschuwt voor een nieuwe trenddraai.

Tijdens de afgelopen jaren wist de  Dow Jones Transportation Index verder in waarde te stijgen, terwijl de RSI-indicator lagere toppen wist neer te zetten. Een dergelijke trend was ook waarneembaar rondom de toppen van 2000 en 2007. Voor de aandelenmarkten is het te hopen dat het deze keer beter afloopt.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)