Tijdens de afgelopen twee weken wisten de meeste beurzen fors in waarde te stijgen. En ook deze handelsweek kleurt de winstteller weer groen. Toch is nog een deel van de beleggers sceptisch over de toekomst van de aandelenmarkten. Een deel wacht nog op een zogenoemde ‘hertest’. Gaat die hertest er wel komen?

In de maanden februari en maart werden de beurzen geconfronteerd met een stevige beursdaling. Even leek er wel sprake te zijn van een ware beurscrash. Deze maand zijn de stieren een stuk beter uit de startblokken verschenen. Voorlopig noteren de meeste beurzen hoger en als gevolg daarvan keert langzaam maar zeker het optimisme op de beursvloer terug.

Mogelijk komt er deze keer geen ‘hertest’

Uit onderzoek van Morgan Stanley Research blijkt echter dat een deel van de beleggers nog wacht op een zogenoemde ‘hertest’. In dat geval zou het dieptepunt uit maart opnieuw getest moeten worden. Als de beurzen dan vanaf dat dieptepunt opveren, is er officieel sprake van een ‘positieve hertest’ en een ‘dubbele bodem’. En dat wordt met name door de technische beleggers gezien als een goed teken.

Toch vragen de analisten van Morgan Stanley zich af of die hertest er deze keer wel gaat komen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat het huidige koersplaatje erg veel lijkt op het koersplaatje dat we zagen in het jaar 1929. En destijds vond er ook geen hertest van het dieptepunt plaats. Wellicht wacht een deel van de beleggers dus tevergeefs op een hertest.

3 goedkoopste aandelen voor 2020

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 te worden. Download hier jouw gratis gids: De goedkoopste aandelen voor 2020