Wall Street wist te overtuigen tijdens de laatste twee handelsdagen van de week. Toch konden de stieren er niet voor zorgen dat de Amerikaanse indices op weekbasis gemeten in het groen wisten te sluiten. Toch is mogelijk het startsein voor de eindejaarsrally gegeven.

Amerikaanse beleggers hebben deze week een korte handelsweek. Zo zijn de Amerikaanse beurzen op donderdag, als gevolg van Thanksgiving Day, gesloten en vrijdag sluiten de beurzen, als gevolg van Black Friday, eerder. Weten deze twee feestdagen de stier een extra duwtje in de rug te geven?

Eindejaarsrally op komst?

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de Amerikaanse beurzen bezig zijn met de vorming van een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon. Een dergelijk patroon staat bekend als een betrouwbaar bodempatroon. Tevens laat een bekende psychologische index zien dat beleggers onlangs wel erg pessimistisch gestemd waren. Dat pessimisme was zelfs groter dan tijdens de correctie van begin dit jaar. En toen wist Wall Street kort daarna ook een stevige bodem neer te zetten.

Als Wall Street de komende handelsdagen de stijgende lijn weet voort te zetten, zal het omgekeerde hoofd-en-schouderpatroon in werking treden. En in dat geval mogen beleggers reikhalzend uitkijken naar de eindejaarsrally.