De meeste groeimarkten zijn bezig aan een rampzalig beursjaar. Diverse groeimarkten hebben een daling moeten doormaken van minimaal 20% en zijn daardoor officieel in een Bear Market terecht gekomen. Biedt deze Bear Market kansen, of moeten we zo ver mogelijk van groeimarkten vandaan blijven?

Een groot deel van de beleggers wil op dit moment niets weten van een belegging in groeimarkten. Door de heftige koersuitslagen van de afgelopen weken zijn de groeimarkten uit de gratie geraakt. En dat is wat beleggers vaak doen; de grote kudde achterna lopen en allemaal op hetzelfde moment naar de nooduitgang rennen. Vaak is dat alleen niet verstandig.

Moeten we ons beleggingsvizier richten op de groeimarkten?

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, is dit wellicht het ideale moment om het beleggingsvizier op de groeimarkten te richten. Hij deelde de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Emerging Markets / S&P Ratio is gedaald naar een 14-jarig dieptepunt. Dat laat wel zien hoe matig de groeimarkten, afgezet tegenover de S&P 500 index, hebben gepresteerd de laatste jaren. Het goede nieuws is dat deze Ratio weer in de lift zit na het bereiken van een belangrijke steungrens. Tevens ondersteunde de RSI-indicator al eerder de daling bij de Ratio niet meer (positieve divergentie).

Moeten we Amerikaanse aandelen inwisselen voor aandelen uit de groeimarkten?

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER