Het heeft er alle schijn van dat het beursjaar 2019 de geschiedenisboeken in zal gaan als een memorabel beursjaar. In tegenstelling tot de verwachtingen van de meeste analisten wisten de beurzen dit jaar enorm goede zaken te doen. Op Wall Street noteert de winstteller inmiddels boven de 25%. En tijdens dit beursjaar is Wall Street geen enkele keer geconfronteerd met een officiële beurscorrectie. En ook dat is bijzonder.

De stieren waren dit jaar oppermachtig op het beursspeelveld. De beren lieten zich eigenlijk alleen tijdens de maanden mei en augustus zien. Tijdens die maanden werden de aandelenmarkten geconfronteerd met de nodige berentikken. Maar, ook toen bleef een officiële beurscorrectie uit. Daar is immers pas sprake van indien de beurzen geconfronteerd worden met een correctie van minimaal 10%.

Beren lieten zich dit jaar amper zien op Wall Street

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat de S&P 500 index dit jaar ‘slechts’ geconfronteerd is met een pullback van 6,8%. Op de bovenstaande staafgrafiek is deze beperkte pullback in beeld gebracht. Terwijl de beurzen vorig jaar nog geconfronteerd werden met een beursdaling van 20%, kwam de beursrally dit jaar haast geen enkele keer in gevaar.

Beleggers moeten zich wel goed beseffen dat dit een uitzonderlijk beursjaar is. Zelden is er sprake van een dergelijke kleine pullback en ook de huidige jaarwinst is zeldzaam te noemen. Wat dat betreft is het dus goed mogelijk dat de beren zich volgend jaar vaker zullen laten zien.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS