Als we de kranten mogen geloven dan breken er binnenkort zware tijden aan. Volgens diverse economen is de kans levensgroot dat we binnen een jaar geconfronteerd worden met een recessie. En ook in de VS zijn alle alarmbellen, onder andere door de ontwikkelingen binnen de obligatiemarkt, afgegaan. En een eventuele recessie kan funest zijn voor de beurzen.

De groei van de wereldeconomie staat op dit moment onder druk, dat zal de meeste beleggers niet ontgaan zijn. Inmiddels zijn de centrale banken daar ook doordrongen van en die proberen nu alle zeilen bij te zetten om een eventuele recessie te voorkomen. Toch is het nog maar de vraag of deze stimuleringsmaatregelen op tijd komen.

Beurscrash kan funest zijn voor de Amerikaanse economie

Volgens de mannen van ZeroHedge is er een gevaarlijke situatie ontstaan. Tijdens de financiële crisis waren er enkele banken die te groot waren om te vallen. En daarom werden deze banken met overheidsgelden gered. Het probleem is echter dat nu bijna heel Wall Street te groot is geworden.

Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, te zien dat de totale financiële activa van de Amerikaanse private sector inmiddels meer dan 5.4 keer zoveel bedraagt dan het Amerikaanse bruto binnenlands product. En een beurscrash kan daarom extreem grote gevolgen gaan hebben voor de Amerikaanse economie. De Amerikaanse centrale bank zal er dus alles aan moeten doen om een dergelijke beursval te zien voorkomen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar