De laatste handelsweken van het beursjaar 2021 zijn aangebroken. Traditioneel gezien bewegen de beurzen op dit moment binnen een goede beursperiode. Zowel de maand november als december is immers meestal een groene handelsmaand. Tot nu toe staat de winstteller bij de S&P 500 index voor dit beursjaar op meer dan 20% en een betrouwbaar onderzoek laat zien dat dit goed nieuws voor het nieuwe beursjaar kan gaan betekenen.

De meeste beleggers zullen tot nu toe terugkijken op een geweldig handelsjaar. De aandelenmarkten wisten de stijgende trend van het afgelopen jaar immers voort te zetten en de stieren leken op een gegeven moment zelfs onverwoestbaar te zijn. Maar weinig analisten hadden aan het begin van dit beursjaar een dergelijke prijsrally voorzien.

De stieren zijn nog steeds in het voordeel

Het verleden maakt duidelijk dat ook in het nieuwe jaar de stieren aan zet zijn. Zo blijkt uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, dat de S&P 500 index normaliter tijdens het jaar volgend op een beursjaar waarin de index met minstens 20% in waarde weet te stijgen goed weet te presteren. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, is te zien dat Wall Street in een dergelijk geval in 84% van de gevallen een jaar later hoger noteert. De gemiddelde prijsstijging bedraagt daarbij 12%.

Op de tabel is tevens te zien dat de 9 meest recente keren helemaal hoopgevend zijn. Tijdens alle keren wist de S&P 500 index namelijk een jaar later in waarde te stijgen. Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren ook in het nieuwe beursjaar in het voordeel zijn. Tenminste, als de winstteller ook op 31 december op minstens 20% staat.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis