Steeds meer mensen hebben de afgelopen jaren hun weg naar de aandelenmarkten gevonden. Deze (hernieuwde) interesse voor aandelen werd met name veroorzaakt door het extreem lage rentetarief. Er was simpelweg geen geld meer te verdienen door middel van de traditionele spaarrekeningen en als gevolg daarvan zijn heel wat mensen alternatieven gaan opzoeken.

De beleggers die al wat langer meelopen, weten dat beleggen niet zomaar wat is. Er zijn immers heel wat mensen die de afgelopen jaren enorm veel geld hebben verloren. Het verleden leert ons dat het met name verstandig is om niet al het geld op één paard te wedden.  Een gespreide portefeuille verlaagt het risico op een zware financiële tegenvaller.

Geluk is nodig bij beleggen

Uit een recent onderzoek van “Of Dollars and Data” blijkt dat we daarnaast ook het nodige geluk moeten hebben met een belegging. In het bijzonder moeten we de wind in de zeilen hebben als het gaat om het moment dat u start met beleggen. Dat bewijst de volgende grafiek:

wanneer-begonnen-beleggen

Op deze grafiek, afkomstig van MarketWatch, zijn duidelijk de verschillen waarneembaar tussen de 20-jaarsrendementen bij de S&P 500 index bij de verschillende jaren wanneer er is gestart met een investering. Met name de beleggers die tijdens de jaren ’80 zijn gestart met beleggen, kunnen terugkijken op een geweldige beleggingsperiode. De jongere generatie moet met wat minder rendement genoegen nemen.

Beleggen in Nederlandse en Belgische aandelen

Trading, Opties, snelle winst …

Beleggen in Fondsen en ETFs …

Beleggen in Dividendaandelen