Update: Dit is een artikel van 11/08/17 – ondertussen staat de prijs van Bitcoin al boven $5.000.

Update 2: Dit is een artikel van 11/08/17 – ondertussen staat de prijs van Bitcoin al boven $17.000

Met een prijs rond $3.500 noteert Bitcoin op dit moment in de buurt van zijn topkoers. Maar het heeft al een hele weg afgelegd. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar een jaar geleden stond Bitcoin nog onder $600. Begin dit jaar noteerde Bitcoin nog altijd onder $1.000. De grens van $2.000 werd pas in mei overschreden. Maar als Bitcoin dé gouden regel van technologie volgt, kan deze evolutie nog aanhouden tot minstens $100.000.

De gouden regel van technologie noemt men ook wel eens Moore’s Law, of de Wet van Moore..

Medeoprichter van Intel, Gordon Moore, ontdekte een bepaald fenomeen in 1965. Dit fenomeen werd de Wet van Moore genoemd. Moore omschrijft het als volgt:

De wet van Moore stelt dat het aantal transistors in een geïntegreerde schakeling door de technologische vooruitgang elke twee jaar verdubbelt.”

Analist Dennis Porto zegt dat iedere technologie die exponentieel groeit, zoals Bitcoin, een bepaalde periode heeft waarin het verdubbelt. Dit kan men meestal toepassen op transistors of computerkracht. Maar Porto merkte op dat dit, tot op heden, ook van toepassing is op de prijs van Bitcoin.

Sinds de oprichting van Bitcoin verdubbelt de prijs gemiddeld om de 8 maanden. Zoals je kan zien op deze grafiek, volgt Bitcoin nog steeds relatief goed de evolutie van Moore’s Law.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Dit opent een uniek perspectief voor beleggers. Je kan moeilijk beleggen in transistors of computerkracht, maar je kan wel beleggen in Bitcoin.

Volgens Dennis Porto kan Bitcoin de Wet van Moore blijven volgen totdat de cryptomunt een kritische massa bereikt. In dat geval kan Bitcoin tegen 2021 de grens van $100.000 bereiken.

Metcalfe’s Law

Een andere wet die mogelijk van toepassing is op Bitcoin is Metcalfe’s Law. Metcalfe’s Law bestudeert de waarde van een netwerk. Volgens deze wet is de waarde van een netwerk het aantal gebruikers tot de 2e macht.

Maar wanneer het netwerk van Ethereum, Bitcoin en andere cryptomunten blijft groeien, zal volgens Metcalfe’s Law de prijs exponentieel blijven stijgen. En dan spreken we opnieuw over 100-en tot 1.000-en procenten winst.

Lees hier meer over de toepassing van Metcalfe’s Law op Bitcoin en andere cryptomunten.

Als Bitcoin en andere munten passen binnen de technologische wetten, dan staan beleggers in cryptomunten nog gouden tijden te wachen.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten