De goudprijs heeft de afgelopen week opnieuw terrein moeten inleveren. Door deze daling werd er een vervolg gegeven aan de dalende trend waar we sinds het begin van juni al mee te maken hebben. En door deze trend is alle winst van de maand mei alweer prijsgegeven.

Tijdens de maand mei wist de goudprijs met meerdere procenten in waarde te stijgen. Door deze enorme stijging verbeterde destijds het technische plaatje aanzienlijk. Toch zijn de goudstieren op dit moment weer terug bij af, want de afgelopen weken kreeg goud flinke tikken te verduren. Steeds meer beleggers beginnen zich af te vragen wanneer goud weer koopwaardig is.

Sentiment bij goud was te positief

Warren Buffett leert ons dat we angstig moeten zijn als anderen hebzuchtig zijn. En aan het begin van de maand juni was er onder de goudbeleggers sprake van enorme euforie. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Hulbert Ratings, is te zien dat de Hulbert Gold Newsletter Sentiment Index destijds wist uit te komen op een stand van 70%. Een stand die we al tijden niet meer gezien hadden.

En juist door deze extreem euforische stemming moest de goudprijs een pas op de plaats maken. Volgens Mark Hulbert hebben we op dit moment te maken van een stand die weer onder de 20% is gedoken. Aan het begin van de maand mei dook deze index ook onder de 20%-grens en destijds kregen we kort daarna te maken met een flinke rally. Wat dat betreft zouden de goudbeleggers juist nu hun geloof in de goudsector niet moeten opgeven.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER