De legendarische belegger Warren Buffett zei dat de economische gevolgen van de coronapandemie een zeer ongelijke impact hebben. Hij benadrukt dat kleine bedrijven veel meer schade hebben geleden en dat ze nog niet uit de problemen zijn. En de grote bedrijven doen het verrassend goed in deze uitdagende tijden.

De coronapandemie lijkt hoe langer hoe meer onder controle te zijn. Echter heerst er nog veel onzekerheid omtrent mogelijke varianten van het virus die opnieuw voor onrust kunnen zorgen. De legendarisch belegger Warren Buffett zei alvast dat economische schade, die veroorzaakt werd/wordt door de pandemie, een ongelijke impact heeft op de bedrijfswereld.

The economic impact has been this extremely uneven thing where… many hundreds of thousands or millions of small businesses have been hurt in a terrible way, but most of the big companies have overwhelmingly have done fine.

In maart 2020 moesten duizenden kleine bedrijven hun deuren sluiten terwijl de e-commerce giganten de ‘vruchten’ ervan plukten en aan de haal gingen met klanten. Het bruto binnenlands product in de Verenigde Staten daalde in het eerste kwartaal vorig jaar met 31,4 procent.

It’s not over. I mean, in terms of the unpredictability…it’s been very unpredictable, but it’s worked out better than people anticipated for most people and most businesses.

Prepare for the worst

Buffett zei dat er een belangrijke les valt te trekken uit deze pandemie. Namelijk dat de wereld heel slecht is voorbereid op noodsituaties. Deze pandemie was zeer ernstig, maar Buffett is van mening dat het in de toekomst nog veel erger kan dan we nu hebben meegemaakt.

Hij waarschuwde dat er nog een pandemie zal komen, zonder twijfel. Er zijn daarenboven nog meer dreigingen volgens hem, namelijk nucleair, biologisch, chemisch en zelfs digitaal. De vraag is dan ook of de wereld stappen zal zetten om zich voor te bereiden op het volgende. In ieder geval zullen de kleinere bedrijven altijd meer slachtoffer zijn dan de grote, aldus Buffett.

Bronnen: CNBC

Foto: Fortune Live Media – Flickr – CC BY-ND 2.0

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS