De maand juli is aangebroken en daarmee is het winstseizoen weer losgebarsten. Tijdens de komende weken zal het gros van de beursgenoteerde bedrijven haar kwartaalcijfers publiceren. Analisten rekenen over het algemeen op tegenvallende bedrijfsresultaten. En dat kan voor beleggers even wennen zijn.

Tijdens de afgelopen jaren zijn we gewend geraakt aan de stijgende bedrijfswinsten. Volgens analisten moeten we echter dit jaar rekening houden met teruglopende winsten. Zo daalde jaar-op-jaar de gemiddelde winst van een bedrijf uit de S&P 500 index tijdens het eerste kwartaal al met 0,3%.

Analisten rekenen op een tegenvallend winstseizoen

De verwachting is dat de bedrijfswinsten over het tweede kwartaal een stuk lager zullen uitvallen dan vorig jaar het geval was. Zo schrijft The Financial Times over een gemiddelde winstdaling van 2,8% (S&P 500 index). Op de bovenstaande tabel, afkomstig van The Financial Times, is onder andere te zien dat Amerikaanse technologiebedrijven naar verwachting zullen teleurstellen. Binnen de technologiesector wordt er namelijk gerekend op een winstdaling van meer dan 10%.

Daarentegen zijn er ook sectoren die naar verwachting een winststijging zullen realiseren. Dat geldt onder andere voor de gezondheidssector. Binnen deze sector wordt er gerekend op een winststijging van ruim 2% (ten opzichte van Q2 2018).

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.