Een memorabel beursjaar ligt achter onze rug. Het jaar 2019 stond in het teken van de oplaaiende handelsspanningen tussen de VS en China. Aan het einde van het jaar kwamen beide partijen echter nader tot elkaar en mede daardoor werd er een ongekende beursrally gelanceerd. En deze indrukwekkende beursrally heeft op Wall Street geleid tot een jaarstijging van meer dan 30%. Moeten we daar blij mee zijn?

Als we de rendementen van het afgelopen jaar in beeld brengen dan valt op dat Wall Street opnieuw het ‘beste jongetje van de klas’ was. In vergelijking met de meeste andere Westerse beurzen wist Wall Street buitengewoon goed te presteren. Zo wist de S&P 500 index op jaarbasis gemeten met iets meer dan 30% in waarde te stijgen (dividenden meegerekend).

De stieren zijn dit jaar opnieuw in het voordeel

Ryan Detrick, van LPL Research, heeft onderzocht hoe de S&P 500 index presteert tijdens het nieuwe beursjaar indien er tijdens het voorgaande beursjaar sprake was van een winststijging van minstens 30%. In het verleden is dit 12 keer eerder voorgekomen en tijdens 10 van die 12 keren noteerde de S&P 500 index een jaar later hoger. De gemiddelde stijging bedraagt daarbij zelfs meer dan 15%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren ook dit jaar weer in het voordeel zijn. Maar, oplettendheid blijft altijd geboden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.