Net als veel andere aandelen kan Tesla terugkijken op een fantastisch beursjaar. Tijdens het jaar 2020 wist het aandeel immers exponentieel in waarde te stijgen. Dat wist uiteindelijk zelfs te leiden tot een beursnotering binnen de toonaangevende S&P 500 index. Dit jaar ziet de situatie er echter een stuk minder rooskleurig uit.

Aan het begin van dit jaar wist Tesla een stevige top neer te zetten rond de grens van $ 900. Vanaf dat punt gerekend heeft het aandeel al meer dan 35% aan beurswaarde moeten inleveren. En ook de recente uitspraken van Elon Musk inzake de Bitcoin wisten te leiden tot een verkoopgolf bij het aandeel.

Deze grafiek voorspelt onheil voor de koers van Tesla

Volgens de analisten van DMN is er een angstaanjagende vergelijking ontstaan tussen de koersbeweging van het aandeel Cisco tijdens de jaren 1990-2000 en de koersbeweging van het aandeel Tesla tijdens de jaren 2010-2021. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat het aandeel Cisco destijds ook tijdens de laatste fase van de prijsrally exponentieel in waarde wist te stijgen. Die stijging werd destijds veroorzaakt door het extreme enthousiasme rondom tech- en internetaandelen.

Wellicht hebben beleggers de kansen van Tesla ook overschat. Zeker nu blijkt dat veel andere autofabrikanten zich volledig gestort hebben op het produceren van elektrische auto’s. Het is dus nog maar de vraag hoelang Tesla kan genieten van de voorsprong dat tijdens de afgelopen jaren is opgebouwd. De bovenstaande grafiek voorspelt in ieder geval weinig goeds.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis