Tijdens de afgelopen beursweken hebben de meeste aandelen veel waarde moeten inleveren. Een van die aandelen is Netflix. De streamingdienst viel op Wall Street in negatieve zin op. Op dit moment noteert het aandeel onder de grens van $ 300. En dat is voor veel beleggers even wennen, want het aandeel wist vorig jaar nog de grens van $ 400 te doorbreken.

Netflix heeft het op dit moment niet gemakkelijk. Analisten raken pessimistischer gestemd over het aandeel nu blijkt dat Disney een grote concurrent kan gaan worden van Netflix. En dat kan een grote bedreiging zijn voor het aantal betaalde gebruikers dat Netflix heeft. En juist op basis van die ‘gebruikersstroom’ wist Netflix tijdens de afgelopen jaren exponentieel in waarde te stijgen.

“Netflix kan nog dieper wegzakken”

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat Netflix vorig jaar nog de grens van $ 400 wist te doorbreken. Kort daarna werd het aandeel geconfronteerd met een forse beursdaling. Door de beursdaling van de afgelopen weken is Netflix nu door de belangrijke steunlijn gebroken. En dat mag toch wel gezien worden als een groot (technisch) probleem, want deze steunlijn was al sinds het jaar 2014 van kracht.

Diverse analisten laten daarnaast weten dat Netflix nog veel dieper kan wegzakken. Op dit moment noteert het aandeel namelijk nog 50 keer hoger dan de winstcijfers ondersteunen. Vanaf de top uit 2018 gerekend heeft het aandeel inmiddels al ruim 30% aan beurswaarde moeten inleveren.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.