De meeste webwinkels hebben een aantal goede maanden achter de rug liggen. Het coronavirus wist er voor te zorgen dat mensen hoofdzakelijk hun aankopen online verrichten. Overal in de wereld is deze trend duidelijk zichtbaar. En dat is ook de reden waarom het aandeel Amazon tijdens de afgelopen maanden zo’n goede beursprestatie wist af te leveren.

Al jaren zitten de online bestedingen in de lift. Amazon is de grootste onlineretailer. Volgens diverse analisten heeft Amazon min of meer een monopolie gecreëerd. Geen enkele concurrent lijkt in de buurt te kunnen komen van het bedrijf van Jeff Bezos.

Koers Amazon toont een sterk verband met de totale internetverkopen in de VS

Uit onderzoek van Deutsche Bank blijkt dat ook in de VS de onlinebestedingen al jaren in de lift zitten. Twintig jaar geleden bedroeg de Amerikaanse internetverkoop 3% van de totale detailhandelsverkopen. Dit percentage wist de jaren daarna gestaag te stijgen richting de 13% (net vóór de uitbraak van het coronavirus). Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat dit percentage inmiddels is gestegen naar 19%. Een exponentiële groei die dus in korte tijd behaald werd.

Op de grafiek is tevens te zien dat de koers van Amazon al jaren een sterk verband laat zien met de groei van de totale internetverkopen. En gezien de marktpositie van Amazon is dat niet verwonderlijk te noemen. Amazon is immers het bedrijf dat het meest profiteert van de groei van de internetverkopen. Voor Amazon is het dus te hopen dat deze trend ook de komende jaren intact blijft.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis